Pakiranje, mala nočna mora

Jutri grem na dopust. Končno! Pravzaprav grem na dopust čez dobrih 7 ur in seveda jaz ne bi bila jaz, če bi se spravila pakirati vsaj kanček bol zgodaj. Ampak problem je v tem, da iz dna srca sovražim pakiranje. V tem trenutku si res zelo želim bit mož. Ali partner od neke ženske. Zakaj? Ker jim vedno spakirajo žene! Redke so izjeme med pripradniki moškega spola, ki jih jaz poznam, da si pakirajo sami. Vsem ostalim, predvsem starejši generaciji, spakira žena. Žena zlika, vzame vse, kar naj bi se vzelo s sabo, se odloči kaj vzeti, zloži in spakira. Hudič je, ker nisem mož, nisem razvajen sinček in nisem srečnež s prijazno punco, torej si moram pakirati sama. Hudiča.

Že iz navade si vedno pripravim seznam. Da ne bi kaj pozabila (ker v 21. stoletju se res sesuje svet, če pozabiš zobno pasto in potuješ v kakšno evropsko prestolnico, tam so zobne paste res dragocena in težko dosegljiva dobrina!), če grem na daljše potovanje pa naredim seznam, zato da ne pozabim česa na destinaciji :D In ja, rahlo si kompliciram življenje, rahlo. Kakorkoli, seznam je najmanjši problem. Večji problemi so: a) odločiti se, kaj vzeti sabo, brez da bi napolnil 3 potovalke1, b) zlikati izbrano, c) spraviti v kovček. Predvsem zaradi točke b) vedno do zadnjega odlašam pakiranje. Ker se mi kronično ne da likati. Sovražim likanje. Ampak sovražim tudi pomečkane obleke. Čeprav na koncu, ne glede na to, kako prekleto zadevo zložiš, bo vedno pomečkana. Ampak lažje preživim par črt, kot izgled pomečkanega kuhinjskega srveta po enem tednu uporabe.

Zdajle je super praktični primer, kaj vse počnem, kadar bi morala pakirati. Pišem blog. Ker to je res esencialno za jutrišnje potovanje. V sosednji sobi me čaka kup cun, jaz pa se poskušam racionalno odločiti, ali bi vzela kavbojke (“za vsak primer”) ali ne (“itak bo 30 stopinj”). Resnici na ljubo-kavbojk nisem imela gor že 2 meseca, tako da res ne vem, zakaj za vraga sedaj kompliciram z njimi.2  Ampak to sem pač jaz. Naslednji problem so čevlji-nekaj udobnega za pohajkovanje, ampak kaj pa, če bo dež? Edini, ki ne premočijo so pri 30ih stopinjah smrt za noge. Edini udobni premočijo v pol sekunde. Sovražim, če me zebe v noge. No, majice in puloverji so zadnji problem, ker jih imam tako malo (spodobnih), da nimam veliko maneverskega prostora :D Živcira me dejstvo, da VEM, da bom na koncu cel čas skakala na okoli v najljubši kikli, ostalih 3/4 oblek bom pa neuporabljenih prinesla nazaj. Ampak živelo kompliciranje!

Fascinira me tudi dejstvo, kakšne zanimive prioritete imam glede tega, kaj je prvo na seznamu. Ne, ne gate ali majice, prvih nekaj mest zasedajo: potrdilo o plačilu, kartice, zdravila (no ok ta je sprejemljiva), očala, mp3, računalnik, polnilec za računalnik, polnilec za telefon, USB kabl itd. Torej, briga me če pozabim cunje, glavno da imam vse polnilce! In telefon, bože nedaj iti brez telefona. Ohja, človek se malce zamisli. No, ampak sem vseeno praktična-denar in zdravila so med prvimi 3mi! Moto moje mame je bil vedno: “Vzemi dokumente, zdravila in denar, ostalo dobiš za denar!” :D V bistvu res, ampak nekako ne bi rada skakala na okoli in iskala modrcev po random mestu, ker jih že tako čisto pretežko najdem. Ampak point taken.

V glavnem, pakiranje za dopust je nočna mora. Kakšna sreča, da grem letos samo 1x na dopust!

 1. kakšna tipična ženska, kar rahlo sram me je []
 2. Ker bo mogoče dež! In 15 stopinj! In navadne hlače res premočijo… []

3 komentarjev na "Pakiranje, mala nočna mora"

 1. Chemfusion, dne 18.07.2012

  Živelo kompliciranje ja. Jaz tudi kompliciram, čeprav sem nasprotnega spola. Damn, obožujem komplicirat. :lol:

  Jaz imam prioritete malo drugačne, lahko posabim vse, samo ribiškega pribora ne, pa osebne. :D In večina prtljage, ki je večinoma tudi ni malo, gre prav na račun ribolova, obleke pa zavzemajo en manši ruzak hehe.

  Dobro pakiraj in srečno na morju :)

 2. Romana, dne 18.07.2012

  Če ti kaj koristi- oblačila se ne zmečkajo in vzamejo zelo malo prostora, če jih zlikana naviješ okoli večjega tulca-premera kakih 9 cm, kar eno čez drugo oviješ, spraviš v kovček in to je to.deluje.Pa lepe počitnice!

 3. thunderstorm, dne 23.07.2012
  thunderstorm

  Chemfusion-nism šla na morje, ampak blo je pa fajn ;)

  Romana-uf, zanimiva ideja, to pa še nikoli nisem slišala! Sprobam naslednjič… zmečkane obleke me res živcirajo.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !