Kulturno udejstvovanje

V bistvu nisem čisto prepričana, kako točno naj začnem tale prispevek. Že v žnj-to sem prišla do zaključka, da sem jaz očitno res super čudna za svoja leta. In kako sem prišla do tega? Ker sem trenutno čisto navdušena nad dejstvom, da bi si v prihodnosti spet ogledala kakšno predstvo v Drami, ali pa mogoče celo v novi Operi. Sicer me ta nova kockasta podoba Opere spravi v slabo voljo vsakič, ko jo vidim, ampak vseeno.1 Že leta so minila, od kar sem bila zadnjič na kakršnikoli gledališki, operni ali baletni predstavi. In trenutno je La Traviata v Operi, slin slin. Seveda razprodano več kot mesec v naprej, ampak okej. Zgodaj se spomnim, ni kaj.

Do te tematike sem pravzaprav prišla, ker sem iskala lepo darilo za rojstni dan. Meni draga oseba ima namreč zelo rada gledališče, a zaradi službe in ostalih obveznosti že nekaj let ni prišla dlje kot do nekaj predstav v PGK, v Drami pa pomojem ni bila že vsaj 20 let. In sem se odločila, da bi bila lepa gesta, če ji kupim vstopnice za predstvo v Drami ali Operi, ponudim prevoz (ker sovraži vožnjo) in jo na koncu peljem v Zvezdo na tortice. Idejo sem imela že nekaj časa v glavi in ker trenutno ne vem, kaj drugega bi ji kupila, sem se odočila, da jo uresničim. Imam dober občutek, da ji bo všeč. Včasih je imela abonmaje za vsa možna gledališča, sedaj pa že leta ni bila nikjer. No, saj jaz nisem kaj dosti na boljšem. Moje zadnje abonmajsko leto je bilo v prvem letniku faxa. Torej dooolgo nazaj, predolgo. Pa res pogrešam to. Predvsem imam lepe spomine, ker sva na take zadeve vedno hodila z dedijem. Že od malega me je vozil na razne gledališke predstave, kasneje sva imela abonma za Prešenovo gledališče in za Dramo. Skupaj smo obiskali tudi kakšno operno in baletno predstavo in to reees pogrešam.

In zakaj ne hodim več? Hja, razlogov je več. Eden izmed njih je kronično pomanjkanje časa, drugi pa družbe. S tem se v bistvu vračam na začetek tega prispevka-očitno sem izumirajoča vrsta, saj je praktično nemogoče najti koga, ki bi šel raje s tabo v gledališče, kot na žurko. 2 Seveda ne trdim, da ne obstajajo. Poznam nekaj kolegic, ki bi se jih mogoče dalo prepričati, ampak ker imajo večino časa zaseden urnik s službo, faksom ali partnerji, potem pač ne pridemo skupaj. Večina ljudi, ki jih poznam in trenutno tvorijo mojo okolico, bi pa verjetno zavila z očmi, če jim omenim kaj o kakšni gledališki predstavi. In potem vedno, ko razmišljam koga (razen tistih dveh družinskih članov, ki nikoli nimata časa) bi lahko prepričala za ogled kakšne predstve v Drami, pridem do zaključka, da sem on my own. Kot rečeno, seveda poznam par takih ljudi, ki imajo načeloma radi tudi takšno preživljanje prostega časa, a se časovno praktično nikoli ne uspemo uskladiti oz. nekako nismo v takih stikih, da bi jih poklicala in rekla “Hej, greš z mano v gledališče?”. In potem se vedno spomnim na določeno osebo, ki je (no, predvidevam da še) rada brala dobre knjige, rad je debatiral o zanimivih temah s področja znanosti in kljub temu mi je še sam predlagal, če bi vzeli abonma v SNG. In potem se vedno spomnim, da s to osebo nimam več stikov in da jih verjetno nikoli več ne bom imela. Kakšno možnost imam, da v enem življenju najdem dva, ki bi imela rada knjige, znanost in gledališče, ne kadita in ne pijeta? YeahNot rly a? *vzdih* No ja. Javi se, če obstajaš. Prosim?

Nič, jutri bom uresničila tole idejico za darilo in upala, da bo dobro sprejeta. Fingers crossed!

 1. Dajte no, kdo se je spomnil tako lepo staro stavbo tako pokvariti?! Moderna arhitektura I hate u sooo much. []
 2. Jup, zavedam se, kako klišejsko se to sliši, ampak roko na srce, a mogoče ni res? Če kdo pozna koga, ki me raje kot v Companeros pelje v Dramo, prosim naj se javi. []

6 komentarjev na "Kulturno udejstvovanje"

 1. Chemfusion, dne 23.03.2012

  Na t.i. partye ne hodim, nikoli ever. Tako sem večinoma doma v času, ko normalen (heh) folk večinoma žura. Če bi že kdaj šel kam, potem definitivno raje v Dramo ali kam drugam na kakšen ogled razstave, predstave itd…
  Knjig se tudi ne branim. Me je pa sram, da glede na to, da rad berem berem veliko premalo. Mogoče zato ker niti ne vem kaj bi bral. Še največkrat preberem kaj takrat, ko mi mami predlaga specifičen naslov.
  Znanost ftw. :)

 2. thunderstorm, dne 29.03.2012
  thunderstorm

  Zdj pa dopiši, da si zaseden, pa si super zaključil mojo objavo ;) Thumbs up drugače =)

 3. Chemfusion, dne 29.03.2012

  Haha, zaseden. Not gonna happen to me, too asocial xD

 4. thunderstorm, dne 29.03.2012
  thunderstorm

  Join the club, we have t shirts :D Sam jz sm še mal nora zravn pa se me pol folk že zato izogiba ;)

 5. Chemfusion, dne 30.03.2012

  Še mal nora? To je relativno, odvisno s čigave perspektive hehe

 6. thunderstorm, dne 18.04.2012
  thunderstorm

  Hm sori, mi je vrglo pod moderiranje komentar pa sem šele sedaj videla.
  Nora po splošni definiciji vseh, ki jih poznam :D To je nekako najbolj pogost pridevnik, ki ga kdo uporabi v povezavi z mano. No, takoj za “čudna” =D I take it as a compliment.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !