Ustvarjanje, kaj je že to?

Včasih sem rada risala. Zelo rada pravzaprav. V gimanziji sem celo hodila na nek tečaj, od koder mi je še vedno ostala, za moje pojme, perfektna slika maturantskega čevlja. Don`t ask. Ne vem točno, od koga sem se nalezla ustvarjanja z baravmi, svinčnki ipd. Starih staršev? Verjetno. Vse zanimive hobije imam po njih. Pravzaprav imam po njih VSE hobije. No, razen pretepanja. To je pa mutiral kakšen gen… Kakorkoli.

V dobrih stari časih sem premogla celo omaro pripomočkov-od vseh možnih barv (začneši s temperkami-win!) do modelirnih mas, perlic, svinčnikov za tako in drugačno tehniko, platna…ni da ni. Že nekje proti koncu gimnazije se temu nisem več kaj dosti posvečal, na faksu je pa sploh zamrlo. Zakaj? Pomanjkanje časa in volje, predvsem časa. Če se je poznalo na moji ljubezni do knjig, se je še toliko bolj poznalo pri vsem packanju. Z leti so barvice vedno bolj samevale in do danes si omare sploh nisem upala odpreti, saj me zaboli srce, ko vidim popolnoma zasušene tube barv, nekatere nikoli uporabljene.  Ampak danes sem jo pa spet odprla, to presneto osamljeno omaro.

Letos sem se namreč odločila, da darilom dam malce osebne note. No, pravzaprav bo samo osebna nota. Za najboljšo prijateljico in enega od staršev sem sicer kupila tudi darilo, vsi ostali bodo dobili pa home made zadeve. Jedljive, večinoma. Ker enostavno nimam volje skakati po trgovinah in kupovati brezveznih stavri. In ker ne maram kupovati šare, ki se valja na okoli. Tako da pečem na polno, zraven pa še malce ustvarjam. Ne vem sicer, kako bo uspelo, ampak za enkrat še kar ratuje. We shall see.

Tako sem po mnogih letih zopet nekoliko obnovila svojo zbirko sliakrskih pripomočkov, odpihala prah s starih čopičev in celo našla nekaj še ne zasušenih barv. Trenutno zgrožena ugotavljam, da sem pozabila, kako se meša barve. Dejansko sem mogla googlati kako dobim določen odtenek… Rahlo sram me je, res.

Sicer mi kronično primanjkuje časa za faks, ampak včasih je treba narediti tudi kaj zase. In če stagnira tako moje zasebno, kot tudi družabno življenje ter praktično vsi športi, na čakanju pa imam tudi vsaj 5 knjig (poleg tistih nekaj 100, ki so obtičale nižje na seznamu)…hja, potem si pa lahko vsaj privoščim malce ustvarjanja, po zeloooo dolgem času. Ustvarjanje, kaj je že to? Let`s find out if I still know what to do.

Pokažem rezultate, če bodo gledljivi :)

Update: No, zaradi rahlega pomanjkanja časa nisem slikala vseh zadev posebej, ampak samo celoten paketek :) Recimo, da je kar solidno uspelo =) Ja, moje fotografske sposobnosti so pa še vedno na nuli :D

1 komentar "Ustvarjanje, kaj je že to?"

  1. Naložbe, dne 27.12.2011

    Ti kar pokaži, ne bomo te raztrgali :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !