Slovenska definicija družine

Ali kdo so ljudje ala Primc, ki si drzenjo razglašati da “slovenski narod ne sprejema predlaganega zakonika”.1 Kdo si ti, da boš predstavljal mene kot del naroda, ki ga sam predstavljaš kot kup zaplankanih, nazadnjaških idiotov?! Pa še skupaj z narodno nošo in vsemu skupaj. Zame je to takojšnja asociacija na popolno zaplankanost. Pa resno no, a bo konec sveta če se svet ne bo vrtel tako, kot bi se moral po vašem nazadnjaškem mnenju, ki spada nekam v 19. stoletje?

Ne morem si kaj, da me članki kot je tale, ne bi pogreli. Živim sicer v “klasični” družini, z vsemi pripadajočimi disfunkcionalnostmi značilnimi za tipično slovensko družino, a vseeno ne razumem, kaj nekatere ljudi tako zmoti samo ob omembi drugačnega mnenja. Če smo vsi enaki pred zakonom, zakaj bi bila potem razlika glede na to, kdo ima koga rad? Najboljše, da se sploh ne spuščam v predolgo razpredanje o vsem skupaj, ker me resno pogreje, ko pred parlament priskaklja skupinica tipa “gremo vsako nedeljo k maši, potem imamo družinsko kosilo in smo čisti vzor pristne slovenske družine!” Seveda pa ne bodo omenili, da ima stric težave z alkoholom, teti je že od začetka žal, da se je sploh kdaj poročila, otrokom pa itak dol maha za vse skupaj in igrajo svojo igro samo zato, da imajo mir pred starši. O kakšnih večjih skrajnostih pa rajši ne bomo. Ampak hej, glavno da sta mama in ata! Tudi če ata grozi in pretepa, mama pa nima jajc da bi ga poslala v tri pisane marjetice in odšla. Kakšne istospolne družine, dajte no! Saj bo ja konec sveta, če soseda, ki sta istega spola, posvojita otroka. Dajmo ga rajši pošiljat od ene rejniške družine do druge, vlačit po sodiščih in na splošno poskušati zagotoviti “pravo družino”, vse, samo da ga ne bi v svoje kremplje dobili dve mami ali dva očeta! Bohnedaj, ljubezen dveh mam/očetov se pa ja niti od daleč ne more primerjati s pristno družino, kjer ima oče trdo roko in mama tiho stoji za štedilnikom.

Sploh… a se kdaj vprašate, kaj je narobe z vami? A kdo vam ukazuje, koga smete imeti radi in koga ne?! Wtf no… Drugače pa moje mišljenje na splošno zelo dobro povzame naslednji graf (čeprav se nanaša samo na tematiko porok, ampak mislim, da je jasno bistvo):

Edina ovira za otroke iz istospolnih družin so ljudje, ki hodijo na zgoraj omenjene shode, nanje vlačijo svoje otroke in jim s prstom kažejo “glej, tile so pa geji, oni so pa fuj! Da se ne bi slučajno družil z njim!” Imejte svoje zaplankano mnenje, samo ne prenašajte ga na svoje otroke. Si bodo že sami ustvarili menenje o tem, kaj je sprejemljivo in kaj ne. Močno upam, da bodo pri tem videli dlje kot do prvega vogala domače hiše.

  1. Čeprav so ga sedaj prikladno spremenili tako, da v določenih točkah res ni za sprejeti ja. Že vejo kaj delajo, ane… Ampak za potrebe zapisa se osredotočimo na osnovno idejo zakonika, ki je sprožila toliko polemik. []

Bodite prvi in komentirajte "Slovenska definicija družine"

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !