Alkohol pod drobnogledom

WIN! Še eden, v vrsti mnogih :D Enostavno ne morem mimo prispevkov gospoda Mazzinija. Ne samo, da so nadvse zabavni, so tudi še kako resnični. Must read res, must read. Današnji mi je še posebej pri srcu:

http://www.siol.net/slovenija/rubrikon/mnenja/2011/05/mazzini_v_alkoholu_je_resitev.aspx

No, iz prebranega lahko potrdim, da sem očitno že cel čas res velika upornica lol. Veste kaj je najboljše v teh prispevkih? Da so še kako resnični. Lahko bi se malce zamislili včasih. No saj se… po pravici povedano, se mi zdi, da se Slovenci sploh ne zavedamo, kakšen problem imamo z alkoholizmom, dokler nas nekdo ne opozori na to. Pa saj niti ni čudno, glede na splošna prepričanja ljudi. Zelo pogosto se mi naredi, da v družbi poslušam kako sem čudna, ker ne pijem alkohola, da se ne znam sprostiti in da bi pa ja morala se ga vsake toliko malce napiti, ker potem ne razmišljajš in narediš kaj, kar sicer ne bi! Ja, to je bil dejanski argument v prid alkohola. …. …. …. Need I say more? Moj proti argument je vedno nekako v stilu, da če trezen nisi sposoben nekomu povedati kar si misliš, potem je vseeno če ostaneš lepo tiho. Ker to samo pomeni, da se realno nisi sposoben soočiti z zadevo. Ravno zadnjič sem tudi uspešno utišala sodelavca, ki me je prepričeval da je alkohol “social drug” in torej super zadeva v smislu, da si pa bolj zgovoren in bolj družaben. Kaj, a brez pa ne znaš biti? Sux for you. Seveda v takem pogovoru vedno pridemo do vprašanja “Zakaj pa ne maraš alkohola in pjanih ljudi, daj mi en dober razlog!” Moj razlog je enosotaven: alkohol poneumlja ljudi in ni mi všeč, kako se nekateri obnašajo, ko ga imajo pod kapo. Oziroma mi gredo apriori na živce vsi pijani ljudje, tudi če ravno ne razbijajo na okoli in ne nadlegujejo vsakega, ki pride mimo. No, argument sodelavca je bil spet enak, da so pa ljudje tako bolj sproščeni in zabavni.

Moje naslednje vprašnje je bilo: kaj je zabavnega pri tem, ko nekdo pride pijan domov in se znaša nad svojo družino? Protiargument sodelavca: Ne, to je drugače, nisem govoril o alkoholizmu.

Tudi jaz nisem govorila o tipičnem alkoholizmu. Tak človek ne pride domov pijan vsak večer, ali vsak vikend. Ne, tak človek spije alkohol (ki ga ne prenaša) parkrat na leto v prevelikih količinah in ko pride domov… Naredi škode še za vse nepijanske vikende nazaj. No, tu pa ni imel protiargumenta in se odločil, da konča razpravo, ker na hipotetičnem primeru v taki sitauciji ne more zmagati. Jah, škoda, ker za osebe, ki so v to vpletene, zadeva ni samo hipotetična.

Moje mnenje o alkoholnih substancah je enako že od kar pomnim in bo tako tudi ostalo. Alkohol je OK v zelo omejenih količinah, recimo kozarec vina ob dobrem kosilu, koktejl ali pivo s prijatelji. Vse ostalo je zame pretiravanje, ki mnogokrat prinese nadvse nezaželene posledice. In ne, nimam namena pridigati komerkoli. Kaj drugi počnejo s svojim življenjem se me absolutno ne tiče, vse dokler njihov življenski stil ne vpliva name ali dokler njihovo izrabljanje alkohola ne škoduje ljudem okoli njih. Dokler me pa pustijo pri miru pa… jah, uničujte si jetra, če vam je to tako zabavno ane. Samo potem to počnite tako, da vas ne bodo slišali še vsi v premeru 5 km.

2 komentarjev na "Alkohol pod drobnogledom"

  1. christa, dne 22.01.2012

    use kar si napisala se popolnoma strinjam… imaš srečo, da to ne počne človek ki ti pomeni vse… jaz sem žrtev tega

  2. thunderstorm, dne 23.01.2012
    thunderstorm

    @christa: :/

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !