Life is for the living,right?

Na splošno se strinjam z miselnostjo ala uživaj življenje, dokler se da. Živi za trenutek. Pozabi na preteklost, ne skrbi za prihodnost, živi za trenutek. Sliše se super fino fajn in načeloma bi tako tudi bilo, če bi bilo vedno izvedljivo. Pa ni. Vsaj pri meni ne. Nisem tip človeka, ki bi se lotil zadev brez da bi vsaj približno lahko napovedal končni rezultat. Ne spuščam se v tvegane zadeve1, ne igram iger na srečo2, ne tvegam, če ni potrebno. Na nobenem področju… Vendar pa se zadnje čase sprašujem, če je to res pametno. Koliko pa lahko izgubiš? Oz. koliko lahko pridobiš? Ogromno… ali pa nič.

I like someone. Vem, da je enostransko. It`s driving me nuts. Vedno zagovarjam teorijo, da ni smiselno drezati v nekoga, če veš, da je zaseden. Vezan ali nevezan, nima smisla če mu/ji je všeč druga oseba. Kaj pa če veš, da je tej osebi nekdo bil všeč, pa sedaj nisi prepričan ali ji še je, hkrati pa veš, da mu ti skoraj zagotovo nisi? Kaj narediš? Moj način igre je vedno bil, da sem pustila ljudi, ki jih nisem zanimala, na miru. Zakaj bi nekomu govoril, da ga imaš rad, če veš, da ne boš nikamor prišel?3 Kvečjem bo vse skupaj postalo too akward to function. Ni mi težko nekomu povedati da mi je všeč. Tudi mi ni potrebno biti v netreznem stanju, da bi kaj takega naredila. Edini problem je v moji glavi… se splača tvegati? Več kot ne itak nikoli ne moreš dobiti. Ampak ravno “ne”, je tisto kar nihče noče slišati. Poleg tega tvegaš dober ali celo odličen odnos samo za to, da izveš nekaj kar si že vedel in sliši nekaj, kar nikoli nisi hotel slišati.

But I did it before… I loved someone, I didn`t tell him and now it`s too late. Se bom čez eno leto zopet spraševala, zakaj nisem enostavno tvegala? Mi bo žal, ker zopet ne bo poti nazaj? Bi morala enkrat za spremembo tvegati? Problem je v tem, da sem že šla čez te scenarije. Poveš, ni prav. Ne poveš, zopet ni prav. Kaj ti potem sploh še ostane?! Žreš se sam pri sebi, nikomur ne omenjaš ker je vse skupaj naravnost trapasto in trepetaš, da ti bo enkrat žal.  Ampak kašne smisel ima, če veš, da itak nimaš 5% šans? Ampak potem obstaja tistih 4,99%  katerih se oklepaš kot rešilne bilke. Eh…Prekletstvo. Pa tudi mi nikoli ne bo jasno, kako mi je lahko všeč nekdo, ki nima z mano absolutno nič skupnega. Okej, mogoče par stvari… Vsekakor daleč od moje “popolne” predstave. Če praktično nimaš skupnih zanimanj, kako ti je nekdo lahko všeč? Ne vem, če bom kdaj razumela sebe in svoje zblojene možgane. Stop playing tricks on me! K vragu z vsem skupaj, resno. Leave me aloooone. It feels better that way.

 1. adrenalinski športi niso všteti []
 2. plačljivih []
 3. Ali pa jim poveš, pa ne sprocesirajo, da besedna zveza “rada te imam”ne pomeni nujno “kot sestra/prijateljica itd” []

6 komentarjev na "Life is for the living,right?"

 1. kastiljo, dne 10.07.2010
  kastiljo

  Ja, k vragu z vsem skupaj …

 2. mason, dne 10.07.2010
  mason

  a) vezan/nevezan itd… ne bo držal. včasih se splača bit tišinast. in annoying. I’ll know, trust me :P (pol čez 5 let pogledaš nazaj in se vprašaš če je blo to pametno :P )

  b) too awkward to function? lahko, seveda, ne pravim da se ne dogaja, ma poznaš vsaj en primer ko zadeve še vedno kr ok funkcionirajo, vsaj po mojem opažanju, no. tko da ni nujno, sploh.

 3. thunderstorm, dne 11.07.2010
  thunderstorm

  @mason:
  a) moji principi pač :) kar nočem da kdo dela men, ne delam jz drugim.

  b) it`s been known to happen… did not end well :D v 2h primerih, so… pri meni, pri drugih očitno deluje. al kaj.

 4. Prome, dne 11.07.2010
  Prome

  Zanimivo branje, na nivoju nadhude serije Grey’s Anatomy :mrgreen:

  Sicer pa pretirano razmišljanje in filozofiranje o tej dotični tematiki ne pripelje nikamor pa še preveč času ti vzame.

 5. Snowblind, dne 12.07.2010
  Snowblind

  Jap jap, It’s like George and Meridith :lol: … and look where that got him. He’s DEAD! :mrgreen: … če je vezan, ni fer tud … če pa ti je blazno ušeč, pa mu dej vedt pizda … lajf se sam krajša :wink:

 6. thunderstorm, dne 12.07.2010
  thunderstorm

  @Prome a ti še nikol nisi slišal da ženske rade kompliciramo? :D

  @Snowblind: aveš se mi zdi da če bom, bo pobegnu tolk deleč kt ga pete nesejo lol… they always do that. We shall see… K bo nasledn izredno emo zapis pomen da I did it and I failed lol

Komentiraj