Hm, kdo bi si mislil… družboslovje zna biti zanimivo!

Si nisem mislila, da bom dočakala dan, ko bom izjavila kaj takega. Namreč sem tipična naravoslovka in vse kar vsaj diši po družboslovnem me kronično dolgočasi. Okej, geografija je pol-pol pa je ok, pa vse kar se tiče literature tudi. Ampak karkoli v povezavi z zgodovino, politiko, sociologijo, psihologijo… Not my thing. Ponavadi. Se je pa danes izkazalo, da če ti nekdo zna predstaviti zadeve na razumljiv način, potem pa še meni postane všeč!

In kaj me je tako navdušilo? Hja, eno od predavanj v okviru ŠOU-a v Lj, nekaj, kar je imelo namen študentom predstaviti tudi teme, ki se ne tičejo njihovega študija. Koliko ljudi se zanima še za kaj drugega kot svoj študij je bilo sicer vidno po št. udeležencev ( 15 ali nekaj? :D ), možno pa tudi, da je bila ura prepozna. Kakorkoli, predaval je profesor s pravne fakultete,  dr. Miro Cerar. Če tako zanimivo/razumljivo predava tudi med rednimi predavanji, potem ga je vsekakor vredno poslušati! Tema je bila Slovenija-Hrvaška in jaz konkretno sem se tega udeležila enostvno zato, ker mi niti slučajno ni bilo jasno, za kaj se vse skupaj gre. Pa saj mi ljudje vsake toliko poskušajo razložiti, kaj pomeni arbitraža, kaj se dogaja z mejo in kje škriplje ipd. , pa tudi novice berem, ampak nekako mi sproti uspeva vse skupaj pozabiti. Ko se bo govorilo o DNA bom definitivno sledila, dokler gre pa glavna debata v državi o politiki… no ja, ne sledim kaj preveč. Ker se pa štejem med ljudi, ki bi radi vedeli kaj se dogaja, sem pa z veseljem ugoovila, da bi lahko na takem predavnju končno malo osvežila svoje zarjavelo družboslovno znanje. In bilo je prekleto vredno!

Ne vem, kdaj sem nazadnje 2 uri zbrano poslušala nekoga, ampak tole je bilo definitivno vredno poslušanja. Spoštujem ljudi, ki znajo svoje mnenje povedati tako, da ga ne vsiljujejo, temveč hkrati opozorijo tudi na druge poglede na isto zadevo, vse skupaj pa povejo na razumljiv način in hkrati utemeljijo svoje mnenje. Lahko rečem, da sem pridobila vsaj za okus pravniško-političnega znanja1 in sedaj končno vem, za kaj se gre! Neverjetno, Thunderstorm je dojela delček političnega dogajanja, čudeži SE dogajajo :D Sicer se sedaj niti podrazno ne morem odločiti, kaj bi bilo bolj pametno obkrožiti na morebitnem referendumu, ampak sem pa zelo vesela, da vsaj vem za kaj se gre.

Širjenje obzorij zna biti koristno in zanimivo =)

  1. vsi (to be) pravniki/ce ipd., ne me obesit za to izjavo, temu jaz pač tako rečem :P []

Bodite prvi in komentirajte "Hm, kdo bi si mislil… družboslovje zna biti zanimivo!"

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !