Išče se bralec!

Kot vsako leto imam tudi letos težavo, ki se pojavi vsako leto novembra, torej v sezoni knjižnih sejmov. Namreč, kronično mi primankuje ljudi, ki bi bili pripravljeni iti z mano na sejme! In kje tiči problem? Hja, prazvaprav niti sama točno ne vem.

Ena stvar je, da je očitno branje prišlo iz mode. Sicer imam na srečo kar nekaj sošolk, ki obožujejo dobre knjige in tako nisem prikrajšana za debate o tem, vendar pa je nekatere verjetno že lansko leto izučilo, da z mano iti na Slovenski knjižni sejem pomeni “izgubiti” vsaj 6-8 ur. Očitno nekateri ne zmorejo :D

Drug problem je torej, da bi celo tisti, ki bi šli, pač malo vrgli uč na to in ono stojnico in vse skupaj opravili v 1h. V eni uri. ENI URI??? Ljudje, a se hecate z mano? Recimo, da če pohitim, v slabih 2h urah opravim s Frankfurtom po Frankfurtu, ki pač ni ravno obsežen pa tudi nabor tam zbrane literature ni ves po mojem okusu. Ampak Slovenski knjižni sejem? 3. nastropja Cankarjevega doma samih knjig=raj? Ja če bi vi prišli v raj, a bi pobegnili po 1 uri?! Seveda da ne, pha! Zatorej si lepo vzameš čas, si najprej vse ogledaš in preveriš, koliko stvari si lahko priovoščiš s svojo denarnico in kaj se najbolj splača. Če imaš pa  dobro družbo  si pa vmes privoščiš še kakšno kavico in dobro debato na temo novo odkritih naslovov.

Predvsem pa jaz rabim nekoga, ki mi prepreči pokupiti polovico sejma. Po naravi sem sicer zelo škrt človek (Gorenjka, doh ;) ) in mi je škoda denarja za praktično vse, razen… Razen za knjige! Tu pa lahko zapravim toliko, kot povprečna ženska obsedena z oblekami na dan razprodaj. Ali več.

Kakorkoli, družba bi bila zelo dobrodošla. Ponavadi sem oba sejma tradiconalno obiskala z dedijem, žal pa letos zaradi zdravstvenih problemov to ne bo šlo skozi :/ Nekako upam, da bom sošolko od lani premamila še letos, vsaj za nekaj uric, še vedno pa ostajam sama za Frankfurt po Frankfurtu. No, saj šla bom itak in itak, o tem sploh ni debate! Ampak malo družbe pa nikoli ne škodi… Torej, išče se bralec! Pa tak z veliko potrpljenja ;)

Datumi:

Frankfurt po Frankfurtu 2009: 11.-14. november 2009, cena vstopnice 4€ oz 2€ za študente, odprto 9h-20h

25. Slovenski knjižni sejem: 24.-29. november 2009, brezplačno, kdaj je odprt ne vem, verjetno 9h-20h med tednom

In seveda zadnji, najlepši, največji in najslajši spet pade na izpitne tedne. Klasika.

14 komentarjev na "Išče se bralec!"

 1. mason, dne 10.11.2009
  mason

  jest, jest, jest, jeeeeeeessssstttttttt! (vsaj za CD) :)

 2. thunderstorm, dne 10.11.2009
  thunderstorm

  Mašon sj je oboje v CDju :P Drgač pa welcome =D

 3. kastiljo, dne 10.11.2009
  kastiljo

  Mene zelo zanima Slovenski knjižni sejem, se že par let odpravljam tja pa tudi nekako nebi šel sam. No saj bi preživel samo saj veš – “malo družbe nikoli ne škodi” :P Kaj je pod pogoji tudi to, da se poznava v RL al samo, da imam potrplenje, dovolj časa in veselje do knjig? :)

 4. Prome, dne 11.11.2009
  Prome

  Kakšna diskriminacija! A bralke pa kar odpadejo :P

 5. schpella, dne 11.11.2009
  schpella

  Joj jaz bi šla… glede na to, da bi tudi jaz potrebovala nekoga, da bi me odvračal od kupovanja, iščem nekoga, ki bi me ves čas držal za roko ali pa bi mi zaplenil denarnico in mi jo vrnil šele na izhodu.

  Delam pa zelo blizu, tako da če se ti res zaželi družbe, kar piši na mail:)

 6. thunderstorm, dne 11.11.2009
  thunderstorm

  Okeeej, vidim, da je dovolj kandidatov haha :D Prome seveda, da bralke ne odpadejo :P Konec koncev sem tudi sama bralka :P

  Ja če napišem, da iščem sobralce/družbo seveda pomeni, da vabljeni vsi, ki bi šli ;) Z Mašonom sva zmenjeni za 27.11. dopoldne/popoldne tako da… če se kdo želi pridružiti je dobrodošel ;)

  Hum, a Frankfurt pa nikogar ne zanima? Kakšni ste, pfff!

 7. kastiljo, dne 11.11.2009
  kastiljo

  Kaj to so samo knjige v tujih jezikih? Daj še malo reklame naredi, mogoče me prepričaš :P Sploh strokovne knjige se mi sliši kar zanimivo, samo to pomeni, da moram sabo vzeti štipendijo za naslednji mesec :D No mogoče bi mi to, da sem tudi jaz precej Gorenjca, preprečilo kakšne večje nakupe :)

 8. schpella, dne 12.11.2009
  schpella

  Jaz grem ravno na Frankfurt in to danes. Jeeeeee… :)

 9. thunderstorm, dne 12.11.2009
  thunderstorm

  Ajjj schpella zgodaj poveš! :P

  Kastiljo, da :) To je izbor knjig z enega največjih knjižnih sejmov v Frankfurtu. Knjigarnarji iz Konzorcija izberejo (mislmi da 10 000) naslovo, ki naj bi bili najbolj zanimivi za slovenske brelace. Poleg tega je vsako leto v ospredju ena založba in pa ena država, letos je to Kitajska. Zadeva ti ne vzame veliko časa, najdeš pa veliko knjig, ki jih v navadnih knjigarnah zelo verjetno ne boš dobil. Meni je zanimivo, ker imaš pač predstavljeno literaturo, ki je drugače ne vidiš na policah pri nas. Imaš zastopane vse mogoče družboslovne in naravoslovne smeri, za denar ti pa ni treba skrbeti, ker je tako, da se knjig tam direktno ne da kupiti ;) Lahko se naročiš in imaš nekaj sejemskega popusta. Če si prvi za knjigo, jo lahko po koncu sejma prevzameš, če pa ne, ti jo pa dostvijo ali na dom ali pa jo prevzameš v konzorciju, ko knjige pridejo. Zadeva pa ni zelo obsežna, zavzame del pritličja CD.
  Nevem, meni je zanimivo :) Kako je letos nam bo mogoče zaupala Schpella?? =) Drugače grem pa jaz verjetno jutri, care to join? ;)

 10. kastiljo, dne 12.11.2009
  kastiljo

  Ja, ubistvu sem se že skoraj odločil, da grem malo pogledat, tako da z veseljem :) Daj me na mejl klikni, da se zmeniva.
  Schpella – no kako je bilo?

 11. thunderstorm, dne 13.11.2009
  thunderstorm

  Torej, jaz malo pozno tole čekiram. Preveri mail ;)

 12. palma, dne 13.11.2009

  Na Frankfurt ne bom šla, za Slovenski knjižni sejem pa nameravam porabit kak konkreten popoldan. Sej drugače ne moreš to vse pregledat!

 13. schpella, dne 13.11.2009
  schpella

  Evo me. Torej, za temeljito brskanje po Frankfurtovi zalogi sem imela absolutno premalo časa (oborožena pa sem bila s prijateljico, ki mi je preprečevala nakupovanje).

  Medtem, ko sem naravoslovni oddelek bolj ko ne ignorirala, bi lahko na oddelku jezikoslovja preživela cel dan. Moj wishlist je pa tule

  :)

 14. [...] letos vse to najbrž spet šlo mimo mene, če me na to nebi opozorila in “povabila”1 thunderstorm in sem res vesel, da je pisala o tem in sprejela mojo [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !