Odločitve

Odločanje meni osebno ne gre preveč dobro od rok. Kar opažam vedno, ko je res skrajni čas, da se za nekej odločim, pa mi ne uspe. Vedno vse razčlenim na prafaktorje, pretehtam dobre in slabe strani vsake stvari, 3x premislim vsak korak posebej, znerviram vseh 5 prijateljev, ki so me še sposobni prenašati in grem vsaj 20x skozi trenutno odločitev v svoji glavi. In na koncu končam na msnju, blogu ali dnevniku, kjer jamram, da se ne morem odločiti. Ker neglede na to, kolikokrat zadevo razčlenim, premislim in predebatiram se mi VEDNO uspe odločiti za najslabšo možno vrjanto. Lahko bi recimo izbrala možnost, kjer nekaj proftiram in nekaj izgubim, a sem na koncu na pozitivni nuli. Lahko bi izbrala možnost, kjer malo več tvegam, a se obetajo pozitivni rezultati. Ampak ne, ne, jaz izberem tisto možnost, ki me zagotovo pripelje do negativnega rezultata. Vedno. Zakaj to vedno počnem?!?! Že celo prekleto življenje madona! Ne morem se odločiti niti za prekleti par čevljev! >.<

In sedaj bom krivdo zvalila na vse ostale dejavnike, ker jaz in moja (ne)organiziranost in (ne)sposobnost odločanja pač ne moremo biti krivi. Ja. Točno tako. Torej, jutri imam izpit. Za katerega se zaradi popolnega navdušenja nad opravljenim kolokvijem nisem resnično čisto nič pripravljala. Jaz vedno rečem, da nič ne znam, tudi če se učim. Priznam. Ampak prisežem, sedaj pa resno nisem niti 1x prišla skozi. Niti prekletih naslovov v zapiskih nisem napisala z barvnimi flumastri no! In to nekaj pove, ker jaz imam vedno urejene zapiske. Ne maram nereda v svojih zapiskih. Kakorkoli. Po spletu okoliščin celotnemu letniku ni znano, KDAJ jutri presneti izpit sploh je. Po zadnjih špekulacijah se ugiba da ob 16h. In očitno bo večina prišla takrat. Kje je sedaj problem?

Ob 4h imam trening. In v petek imam izpit. Če me jutri ni na trening, nimam generalke pred izpitom in to že tako in tako ni sprejemljivo. Ahhhh tole bo šlo v nedogled, že vidim! Saj ni važno, kenslam podrobnosti! Imam sledeče možnosti:

a) izpit je dopoldne, grem, popoldne grem na trening, v torek grem na sejo, ostanek tedna poteka po starem planu (torej služba in v petek lovljenje izpita po službi)

b) izpit je popoldne, grem, ne grem na trening, grem na sejo v torek

c) izpit popoldne, grem, ne grem na sejo, grem na trening v torek

d) izpit popoldne, ne grem, grem na trening, v torek grem na sejo

e) izpit popoldne, ne grem, trening in trening v torek, ne grem na sejo

Preverim napisano. Še sama se ne znajdem. Mislim, da bi morala narediti razpredelnico. Bottom line, to so možnosti v grobem. Torej izpit-ja/ne, trening en dan/dva dneva, seja-da/ne.

Torej, idelana možnost bi bila seveda a), ki pa žal ne obstaja. Tipično, dobrodošli v realnem življenju. Oz, popravek, a) bi bil popoln če bi bila seja ob 6h. Anyway. Dejstva so: znam ne, če grem na izpit mi gre rok, če ne grem na trening imam še več možnosti, da izpita v petek NE naredim, če ne grem na sejo bo to rahlo neprijetno, čeprav ne nepopravljivo.  S stališča petka, je najbolša možnost e, s stališča torka je najboljša možnost d. S stališča mene… nimam blage veze kaj jebemti naj naredim! Sem se že lepo lagodno odločila za d, ki pokrije največ, kar lahko. Volk je napol sit, koza pa samo malo raztrgana. Ampak tukaj pride na plano tisti del mene, ki VEDNO skazi vsako prekleto še tako enostvno stvar. Kompliciranje in sekiranje v kombinaciji s slabo vestjo. Če NE grem na izpit, imam rok šele junija. Če NE grem na sejo, bom izpadla neodgovorna in zamudila idelano priložnost, da vidim, kako sploh poteka to, kar naj bi jaz počela preostanek leta. Če NE grem na treninge imam še večjo možnost, da SPET pogrnem na izpitu.

Do koncu večera bom ob vse živce. Jaz resnično nujno potrebujem nekoga, ki se bo odločil namesto mene. Drugo osebnost mogoče. Tako, ki me bo sposobna postaviti na realna tla in reči “T. ne komplicirej jebemti! Naredi to in to in daj mir.” Ja, I wish. In pujski znajo leteti…

4 komentarjev na "Odločitve"

 1. likeanja, dne 8.02.2009

  Sva že dve, ki imasta jutri izpit in še kaj zraven poleg službe. No tudi sama sem cel prejšnji teden premišljevala kaj čem naredit..pa sem le na koncu rekla, da me ravno to tehtanje “ubija”, grem na izpit pa kar bo bo, vse ostalo se bo že odvilo kot se more. Pa nej mi gre rok ( tudi jaz sem šla samo enkrat skoz sedaj me pa čakajo še plonkiči :-) za formule), zgubit nimam nikol nič, če ne tvegamo včasih ne vemo.
  Uglavnem, želim ti da se čimprej odločiš, ker potem bodo vse ostale misli, s katerimi si obremenjena sedaj odpadle in bo lažje. Naredi tako kot čutiš in verjemi prav se boš odločila, če boš v to verjela. Drži se! Te čisto razumem! In good luck povsod!

 2. thunderstorm, dne 8.02.2009
  thunderstorm

  Hehe hvala, vso srečo ti želim jutri :) Jaz sem se po 2h urah norenja odločila, da naj se grejo solit in ne grem pisat. Tako da ja, zdaj vsaj vem kaj narest ;) To kr sm že s prve mela v planu ubistvu heh.

 3. likeanja, dne 8.02.2009

  No superca, potem pa dobro opravi vse ostalo.
  Thanks :-) za želje.

 4. myeye, dne 8.02.2009

  Zadovoljiti šefa, ženo, družino, starše, prijatelje ali sebe v 24 urah? Večna dilema. Samozavest in odločnost v glavo. Bodi močna in naredi kar je tebi prav.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !