Vedno vse spravljam pa nikoli nič ne najdem

Murphy. Če bi bil ta tip živ in bi dobival procente vsakič, ko se pri nekomu uveljavi njegov zakon, bi bil na moj račun že miljonar. Prepričana sem, da bi mi v zahvalo postavil kar kip, če ne celo fontane.

Sem pravi hrček, kar se tiče spravljanja stvari. Spravljam vse in swašta, za neomejeno dolgo časa. Seveda vestno spravljam tudi vse bančne izpiske, račune od kartic, račune za mobitel, vse pogodbe, navodila ipd. tudi za naprave, ki jih že davno nimam več ali pa so že par let nefunkcionalne. Imam tudi vse v enem predalu oz. v mapi namenjeni vsem tem zadevam. Za vsako napravo svoja mapica, za banko svoja in za simobil svoja. Ampak glej ga zlomka, kadarkoli pa neko zadevo res rabim, takrat je pa ne najdem! Zameraj ista pesem. Mislim, da imam račune od simobila spravljene še za vsaj 3 leta nazaj, vključno z vsemi pretečenimi oz. starimi pogodbami. Ampak kot zakleto pa pod nobenim pogojem ne najdem zadnje pogodbe, ki vključuje tudi datum, ki bi ga rabila če bi si hotela izračunati koliko bi me trenutno prišel nov telefon. Ampak ni vraga, sem si rekla, se bom pa drugače znašla!

In kličem jaz lepo na center za pomoč uporabnikom, kjer so mi seveda najprej približno 5 minut predvajali nevem katero pesem že in mi govorili, da so trenutno vsi svetovalci zasedeni. Oh daj no daj, vsi kličejo v soboto ob 5ih zvečer? Right. Po mojem imajo tam točno 1ga človeka, ki je pač ravno skočil na wc ali kavo. Mogoče 2 no. Pa v redu, pustim to… recesija ane?

Torej, ko sem jih uspela doklicati mi je gospa prijazno pojasnila, da seveda lahko mi pove koliko bi me prišel nov telefon, a le, če ji povem osebno geslo. Osebno geslo? Imam stvar, ki se ji reče osebno geslo? Hm… Moji možgani so se nakako spomnili, da sem nekaj minut prej med brskanjem po papirjih res našla nek list, ki z mojim podpisom spodej potrjuje, da sem nekakšno geslo res prejela. Žal pa ta presneta zadeva ni napisana na tistem listu. Gospo na liniji sem torej povprašala, kje točno naj bi jaz to geslo imela? “Zeleno bela kuverta” je bil odgovor. Ki sem jo baje prejela zadnjič, ko sem to zadevo podpisovala. Hm, res ali kaj? Verjetno mi ni treba povedati, da se mi niti od daleč ne sanja, da sem zadevo sploh dobila, kaj šele, kje se presneta reč nahaja? No, gospa na liniji mi je prijazno povedala, da brez gesla mi pač ne more pomagati. Ko sem jo vprašala, kaj naj naredim če se mi niti od daleč na sanja kje to je, sem dobila odgovor, da mi lahko pomagajo le na prodajnem mestu. Eh, toliko o tem kako lahko vse urediš iz domačega naslanjača…Pa dajte no, če je lahko danes vse elektronsko, kdaj boste naštimali še nekoga, ki si bo zapomnil vsa moja gesla?! Več kot očitno si jih jaz ne, če še vem ne da obstajajo…

Torej, v iskanju je zeleno-bela kuverta z omenjenim geslom. Kljub moji hrčkasti navadi je verjetno (preklet bodi Murphy!) že zdavnaj končala med starim papirjem, ožigosana kot reklama ali kaj podobno neuporabnega. Ohja, očitno se bom morala primigati do tistega centra. Se pa vsakič znova vprašam, kaj za vraga imam od tega, da vse spravljam, če potem nikoli nič ne najdem?!

Bodite prvi in komentirajte "Vedno vse spravljam pa nikoli nič ne najdem"

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !