Vrag naj vzame 2009

Naslednje leto izklopim telefon za novo leto. In za cel prvi januar.1 Če me seveda prej ne bo prijelo, da bi ga zagnala v najbližjo steno. To sem sicer enkrat že naredila, pa je preživel. Saj ne vem, ali je to dobro ali slabo. Naj obdržim tega, ki preživi udarce ob steno, ali naj kupim novega, ki se bo razletel? V trnutku, ko kakšno stvar vržem v steno si namreč zelo želim, da bi se razbila. Ponavadi mi je sicer 30 s za tem žal. No okej, če sem zelo zelo jezna mi je žal šele čez par ur. Podobno je z ljudmi, če nekoga premlatim mi je lahko žal čez pol minute ali pa čez 1 teden, odvisno, koliko me je razjezil. Ampak brez skrbi, zadnja leta se poskušam obnašati letom primerno in ne tepem ljudi v javnosti. Vsaj načeloma. Kar seveda ne pomeni, da bivšemu tipu od best frendice ne bom izbila vseh zob v trenutku, ko vidmi njegovo nagravžno naduvano ljubljansko faco.

Kakorkoli, naslednjič bojkotiram mobitel za novo leto. Pa še kaj drugega tudi. Čeprav je novo leto priporočen izgovor za nov začetek. S tem razlogom sem prekinila svojo hrčkasto razvado (spravi vse in swašta, just in case) in pobrisala stare sms-e. Zelo stare sms-e. Ja, shranjujem sms-e. In?! Torej, v navalu jeze in vnaprejšnjega načrta, sem včeraj po prihodu s silvestrovanja (s kozarcem vina v roki) uspešno pobrisala 2-o letno zgodovino z nekom, ki se bo verjetno zaletel vame čez 2 dni. Čeprav se nidva videla več kot pol leta pa živiva dokaj blizu. A zakaj se bo to zgodil? Enostavno zato, ker se mi osebki, ki se jih po nekajletnem mučenju končno odločim znebiti in izbrisati iz spomina, isti hip, ko jih zrediram iz življenja,sami pojavijo v njem! Vedno! Jebemti, kaj sem vam naredila?! Tisto o bivšem prijateljstvu pa raje sploh ne bomo omenjali na tem mestu…

Rabim novega frizerja. Ali frizerko. V bistvu ne vem, kaj je slabše. Ženske mi grejo na živce, ob tipih pa ratam nesramna in jih posledično pošljem v tri pisane marjetice. To pa ni najpametneje, če ima tip v rokah škarje in v delu tvoje lase. Torej, rabim novo frizerko. Saj ne, da je s staro kaj narobe, samo predolgo me že pozna. Kakšno desteletje bi rekla. Šla je skozi moje faze “da me ne bi ostrigli več kot 2 cm, a ste razumeli?!?!?!”, več kot enkrat; faze “nočem las na ven, rekla sem na vznoter! buhuhuhuhu grozna seeeeeeeem!”; “hočem da me vi strižete ne on!” ipd. Frizerka ima namreč pripravnika, mladca tam nekje pri 25ih, ki je sicer dokaj dobro grajen a le ena stvar je večja kot njegove mišice- njegov ego. Ne prenesem lepih tipov, ki se preveč dobro zvedajo, da so lepi. Poleg tega za moje pojme sploh ni lep, ker ima preveč mišic. In kot rečeno, prevelik ego. Torej, v nobenem primeru ga ne prenašam in odločno nasprotujem, da se dotika mojih las. Torej ostane samo še moja vsega hudega navajena frizerka. Ampak, ker sem ji še ne tako dolgo nazaj izvajala raznorazne scene, me je sedaj rahlo sram sploh iti tja. Čeprav ona vsaj ve, koliko las mi lahko odstriže. Ubistvu z njo ni nič narobe, samo jaz bi rada nekaj svežega. Žal pa pri nas ni kaj dosti izbire.  Odločila sem se namreč (kot že približno 15x pred tem), da končno spremenim frizuro. Ja pa kaj če imam zadnjih 10 let isto frizuro?! Pač imam rada dolge lase. Pa počasi rastejo ane. Kakorkoli, ker bo to leto itak in itak zanič, je vseeno če je zanič tudi moja frizura. Nočem kratkih las, so pa definitivno bolj priročni. Torej, če bom dovolj slabe volje, zamorjena in pogojno depresivna (nikakor ne v pravem pomenu besede, samo v emo pomenu) bom šla in se ostrigla na kratko. Glejmo na to z dobre strani: prišparam na porabi vode in elektrike pa še balzama za dolge lase mi ni treba veš kupovati. Poleg tega me lastna kita ne bo tepla med treningi pa tudi po plavanju ne bom rabila 45 minut, da pridem iz garderobe. Vsekakor koristna odločitev.

Trenutno berem knjigo Popolni idiot. Kupila sem jo zaradi zelo zgovornega citata na zadnji strani: “Niso vsi moški idioti. Nekateri so popolni idioti. ” Točno tako! Kot da bi sama napisala. Verjetno mi ni treba omeniti, da sem spet v fazi “sovražim vse tipe daleč na okoli, bejž preč ker grizem!!!” ? To je pa tako, če mi ne pošlješ voščila za novo leto! Go to hell! Resno. Dovolj jih imam. Vseh po vrsti. Zdaj se grem pa smilit sama sebi, ker je to pač tradicija 1. januarja.

 1. A zakaj? Ker potem ne bom razočarana, ker ne dobim sms-a od željenih osebkov! []

3 komentarjev na "Vrag naj vzame 2009"

 1. navihanka, dne 3.01.2009
  navihanka

  To o osebkih mi je pa zelo znano. Dejansko sem že pozabila nanj, potem pa dobim novoletni sms. Na srečo me ni več zmedel, kot bi me še nekaj let nazaj. Preteklosti ni nikoli dobro obujati.

 2. loti, dne 5.01.2009
  loti

  Jaz pa takole naredim, ker je takih bebčkov tudi okrog mene veliko. Ko se enkrat odločim, da so mi požrli čisto dosti živcev, in da se mi jih sploh ne da več prenašati, jih zbrišem z imenika. Totalno. Tako sem v letu 2008 vrgla z imenika dva, ki sta mi težila, zraven tega, da imata oba noseči punci… Tega mi pa res ni treba prenašat. Imenik, Uredi osebo, Zbriši. In naj gre tja, kamor paše – v Beboland!
  Pošlji še sama koga tja, tam je sama izbrana družba, se bodo razumel med sabo:)

 3. thunderstorm, dne 5.01.2009
  thunderstorm

  navihanka- se totalno strinjam, prinese same probleme pa nič dobrega….

  loti- haha, zadnji stavek zmaga :D Saj imaš prav, samo kaj, ko sem tak tipičen hrček, vse hranim, za primer da mi kdaj prav pride… Čeprav seveda nikoli ne, pa vseeno ne zbrišem heh. Samo moji primeri so vseeno manj ekstremni kot tvoji :) Ne vem, kje se najdejo…

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !