Cene kino vstopnic poletele do neba

Lovim sapo zaradi ogleda cenika kino vstopnic na kolosejevi spletni strani. Iskreno upam, da gre za napako. Zakaj se mi zdi, da se slepim? Prisežem, da sem 3x preverila, če res gledam pravo stvar. Cene v Kolosejevih dvoranah so že tako in tako zasoljene, počasi pa se jim očitno pridružujejo tudi lokalni kinematografi. Kar jih je pač še ostalo… Očitno si že dolgo nisem ogledala cenika, ali pa enostvno nisem bila pozorna. Šele danes sem opazila, da so filmi ob vikendih dražji (5,10€, kot da že 4,95€ z varljivimi 95 centi ni zasoljena…), dražji pa so tudi filmi nad 120 min. Od kdaj pa to?! 5,40€ oz 5,60€ za kino vstopnico?! Ja a ste znoreli??

Saj vem, da gredo cene povsod gor, ampak tole ja pa čisto divje. No saj, naš lokalni kino žal sledi trendu višanja cen. Ampak za tega mi je vsaj jasno zakaj se višajo, obiska je namreč že nekaj let zelo malo in stalno me je strah, da ga utegnejo enkrat zapreti. K sreči pa je dvorana večnamenska in zatorej upam, da bo služila še nekaj 10letij. V dobrih starih časih je bila cena kino vstopnice pri nas 500 sit. Oz. celo 400, če me spomin ne vara. Torej nekaj okoli 2€. Potem se je počasi zvišalo na 600 sit in kasneje na 800 sit, tu smo že malo jamrali. Trentno je cena 4€, kar je za tak majhen kino za moje pojme kar precej. K sreči so karte preko študentskega servisa veliko cenejše, 2€, torej skorej enako kot nekaj let nazaj.

Vseeno pa se mi zdi 5€ (1200 sit po starem; ja, še kar živim v tolarjih) ogromno denarja za kino vstopnico. Očitno bo tudi to postalo dosegljivo samo tistim z debelejšimi denarnicami, heh. Žal sem ena tistih, ki jim filmi na računalniku ali pred tv ne nudijo enakega užitka kot kino. Iskreno upam, da bo novi Planet Tuš kaj cenejši. (Če sklepam po ceniku za druge lokacije v Slo naj bi bil…) Če ne drugega grem tja že iz čistega protesta, ker v Kranju več kot 1 leto ni bilo kina! Pa čeprav me mika preizkusiti to De Lux zadevo1 (iz čistega firbca, da vidim kaj prodajajo pod tako ošabnim imenom). Vendar so me njihove cene postavile na realna tla in mislim, da bom pošteno premislila, če se res izplača heh.

 1. Btw, še vedno vztrajam pri svoji teoriji, da je vse skupaj nateg in tega kina sploh odprli niso. Daj no, eno leto ni izgledalo kot da bi sploh kaj delali?! []

4 komentarjev na "Cene kino vstopnic poletele do neba"

 1. channah, dne 17.11.2008
  channah

  De Lux je navaden Kolosej. Najbolj smešno mi je, da prodajajo vstopnice in kokice za istim šalterjem. Aja, pa da ne boš presenečena, študentska izkaznica ti v petek, soboto in nedeljo ne pomaga nič. Če se boš pa že odločila za obisk, ti priporočam 6. vrsto ali višje, ker so prve vrste obupno preblizu platna.

  Kar se tiče Tuša, ima pa dvojna merila. Redna kinovstopnica, ki je v MB, CE in NM za študente 3.20 €, je v Kranju 3.70 €. Aja, pa če se odločiš, da bi gledala gospoda Bonda (ki ga btw ne priporočam nikomur) boš odštela 4 €.

  Pa smo dobili, kar smo cel cajt hotli met … :(

 2. thunderstorm, dne 17.11.2008
  thunderstorm

  Ja to vem da ma kolosej bedne fore s tem študentskimi cenami ja. Za Tuš sm pa tko vedla da bo dražji od ostalih, čeprov res nevem kaj je razlika med Kranjem in Celjem da more bit kle tok dražje… Je pa še zmerej ceneje kot Kolosej. Bonda sm pa vidla kaj so izvedl ja, majo v Kolosej in Tušu isto foro. Ma nej se grejo solit vsi skupej! Si Bonda gledala? Ker slišim same slabe kritike… Se ne splača dat 5€ zanga a?

 3. channah, dne 17.11.2008
  channah

  Ja, “tanov Bond” je bedarija. Casino Royale mi je bil zelo všečen, zato sem rekla, da si bom tanovega tudi šla pogledat v kino. Pa mi je bilo res žal in ga vsem odsvetujem. Mogoče bo všeč kakšnemu friku, ki ga zanima sama snemalna oprema, premikanje kamere in najrazličnejši efekti, za nekega povprečnega gledalca, ki bi rad tudi malo zgodbe pa je dokaj nezanimiv (ima kakšen posrečen dialog, to je pa tudi vse). Tisto skakanje iz enega čolna na drugega in iz strehe na streho mi je pa malo bolno. Hihi, kolegica, s katero sem šla gledat, je rekla, da če so že cel film totalno zaj**, bi lahko vsaj njega malo dlje kazali nagega … No, jaz se tako globoko niti nisem spuščala. V glavnem, neki so zafrknili in mi ni všeč. Je pa seveda vse na stvari okusa.

  Ja, pa v Kranju imamo dražje vstopnice, ker imamo 30 % višje plače kot v ostali Sloveniji :? Kaj pa jaz vem, kaj hodi tem barabam po glavi.

 4. thunderstorm, dne 18.11.2008
  thunderstorm

  Hahaha komentar tvoje kolegice :D Verjetno upravičen glede na kritike. Hvala za informacije, za film k me sploh ne interesira kej preveč, pač ne bom dala tolk denarja, če na konc še dobr ni =)Ker jz grem Bonda gledat pač zato k je Bond… mal akcije, kej dobrga za vidt, toj pa to.
  Ja ne vem, očitno smo s standardom blizu Lj… dobr vic ja.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !