Osnove računalništva za tiste, ki živimo v kameni dobi?

Oh vraga, težko je danes karkoli kupovat če se ti niti od daleč ne sanja za kaj se gre. Mene se itak da prinest na okoli še pri stvareh, ki jih dobro poznam, kaj šele pri nečem, o čemer nimam pojma… Na kratko- prodajalci katerekoli tehnične opreme bi si ob meni meli roke. Okej, sej načeloma lahko rečeš komu, ki se spozna, da ti svetuje. Ampak meni gre izredno na živce, da sama nimam pojma o pojmu. Pa se spravim na net in iščem podatke… Okej, miljon strani, miljon forumov, kronično premalo časa. A bi bil prosim nekdo tako prijazen in bi recimo vsaj 1x do 2x na leto na računalniško nepismenim ljudem razumljivi način povedal oz. napisal nekaj osnovnih podatkov, ki jih človek rabi če kupuje računalnik? Resnično bi bila hvaležna… A obstaja kakšna knjiga o tem? Recimo ena poštena knjiga, ki bi mi razložila kaj je RAM, koliko GB nevemčesa more imeti soliden komp in kaj za vraga mi povejo vsi ostali podatki?! Vem kaj pomeni koliko ” je zaslon, to je pa približno vse kar vem. Po rahlem živciranju prijateljice sem prišla še do ugotovitve, da je očitno blazno pomembno koliko GB ima nevemkaj točno? Sepravi, koliko spomina? Če jaz to prav razumem… Vse kar mi je jasno je, da ima povprečen mp3 danes več spomina kot kripa na katero trenutno pišem. Očitno? Pa saj je star samo 8 let no… Pri meni gre pač vse po principu “dokler dela je dobr!”

Kakorkoli, rahlo me mika nakup prenosnika, rabljenega, uporabila bi ga pa praktično izključno za pisanje in gledanje filmov. Net imam na namiznem ostalo me pa tako ne zanima. Na kaj moram biti pozorna in koliko bi bila ustrezna cena? Iščem nekaj čim cenejšega… Ker več kot očitno nimam nevemkakšnih zahtev :) In denarja :D Res bi rabila slovar vseh teh izrazov. Zakaj ne obstaja klicni center za uporabnike kot sem jaz? Ne moremo vsi vedeti vsega no!

Oh, težko je nam fosilom živeti v 21. stoletju…

4 komentarjev na "Osnove računalništva za tiste, ki živimo v kameni dobi?"

 1. bobi, dne 16.10.2008
  bobi

  Še vedno v iskanju laptopa? :smile:

 2. thunderstorm, dne 19.10.2008
  thunderstorm

  Mnja ubistvu… saj ne iščem ravno goreče, kot vidiš se mi itak ne sanja o sami zadevi :) Mislim, da bom počakala, da tale moja kripica izdihne.

 3. bobi, dne 19.10.2008
  bobi

  Če rabš pomoč, sm ti na voljo :wink:

 4. thunderstorm, dne 19.10.2008
  thunderstorm

  ooo kako prijazno :D okej hvala, si bom zapomnla ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !